Bakine gurabije

Irena HristovaIrena Hristova
Šegrt
20471
Bakine gurabije
Fotografije: Rositsa Marinova
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Ukusne gurabije za poslušne unuke! Recept koji svaka baka treba da zna"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • vanila
  • brašno - koliko je potrebno /oko 3 šolje/
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu, pogodnu za mešenje prosejte brašno, napravite udubljenje u njemu.

Pomešajte kiselo mleko sa sodom i sipajte u udubljenje od brašna. Dodajte šećer, vanilu i ulje. Po želji možete dodati kore od limuna/pomorandže, mlevene orašaste plodove, cimet, esenciju, kakao, čokoladu, suvo voće itd.

Testo mesite oko 10 minuta. Napravite lopte. Svaku potopite u šećer ili mlevene orašaste plodove. Stavite u namazan pleh ili obložen papirom za pečene i pecite dok ne dobiju zlatnu koricu.

Izuzetno jednostavan recept, a rezultat je mirisna kuhinja od ukusnih bakinih gurabija. Ukus iz detinjstva.

Možete servirati sa šoljom čaja, kompotom, sokom, svežim mlekom sa cimetom i medom, ali i sa kiselim mlekom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: