Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Operite koru pomorandže, narendajte na rende i iscedite sok.
U posudi umutite jaja, dodajte koru i sok od pomorandže. Stavite šećer, ulje, so i vanilu i promešajte sve sastojke.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, i stavite po malo tečne smese. Treba da dobijete gusto testo.
U posudu za pečenje sa papirom za pečenje ređaćemo gurabije od pomorandže.
Namazanim rukama uzmite deo testa, veličine oraha, može i malo veće, uvaljajte u šećer sa cimetom i stavite u posudu za pečenje. Napravite na taj način sve gurabije. Pečemo u već zagrejanoj rerni oko 10-15 minuta dok ne dobiju blagu zlatastu boju.
To je za pola doze, ako želite veću količinu, povećajte sastojke.
Ukusne gurabije od pomorandže, obradujte sve kod kuće.