Način pripreme
Operite i kuvajte krompir u posoljenoj vodi 20 minuta, prelijte ih hladnom vodom i oljuštite (tako se mnogo lakše ljušti).
Moj recept za šargarepu na korejski način: Izrendajte šargarepu na duge i tanke trake. Pomešajte ih sa mlevenim korijanderom, biberom, solju, šećerom i izgnječenim belim lukom.
Isecite krompir na kockice, dodajte gotovu korejsku šargarepu i proceđen grašak.
Za dresing sameljite grančice mirođije i dva čena belog luka, dodajte so (po ukusu) i ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu, glatku smesu. Ravnomerno prelijte salatu i mešajte pažljivo viljuškom da se dobro pomeša.
Isecite očišćenu glavicu luka i pržite u ugrejanom ulju dok ne dobije braon boju. Procedite cediljkom i prelijte smesu od šargarepe uljem, dodajte sirće i pažljivo promešajte viljuškom.
Stavite šargarepu u kutiju sa poklopcem u frižider na oko 3 sata. Dodajte šargarepu u svežu salatu.
Krompir salata sa korejskom šargarepom je neobično ukusna i veoma aromatična. A za ljubitelje krompir salate je carica!
Ukoliko nemate korejsku šargarepu, recept možete pripremiti i sa domaćom.