Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra iz rerne sa crnim vinom

Rebra iz rerne sa crnim vinom

Rebra iz rerne sa crnim vinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Kratko, tačno i ... ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje
  • crno vino - 100 ml
  • voda - 50 ml, mlaka
  • beli luk - 4 - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo rebra na krupne komade. Svako pospemo solju, biberom i uljem. Poređamo u širok pleh, sipamo crveno vino i malo vode.

Dodajemo neoljuštene čenove belog luka, malo ulja u vodi i so po ukusu.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo u ugrejanoj rerni oko 90 minuta.

Pred kraj pečenja skidamo i ostavljamo da se peku još 30 minuta dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: