Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile u đuvečari sa prazilukom i vrganjima

Pile u đuvečari sa prazilukom i vrganjima

Pile u đuvečari sa prazilukom i vrganjima
Fotografije: Veselina Konstantinova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pileće meso i vrganj - neodoljiva kombinacija aroma i ukusa"

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepe - 2 - 3 komada
  • vrganj - 100 g, sušen
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepe i praziluk, operite i isecite na kolutove.

Natopite vrganje u šolji hladne vode.

Isecite pileće meso na odgovarajuće parčiće.

Zagrejte ulje u dubokoj posudi, dodajte povrće, alevu papriku i meso. Izdinstajte uz neprekidno mešanje 7-8 minuta. Začinite solju.

Dodajte vrganje, zajedno s vodom u kojoj su se natapali, jer je veoma aromatična.

Sipajte jelo u glinenu đuvečaru. Poklopite i stavite u rernu (ne treba da bude zagrejana da ne bi pukla đuvečara). Pecite oko sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: