Aromatičan štolen sa sitnim sirom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/12/2017
"Štolen za dušu, štolen za najbliže prijatelje - ovo je naš predlog za danas "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano519
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilu i so. Sve to dobro umutimo uz pomoć žice.

U drugu posudu razbujemo jaje i umutimo zajedno sa sitnim sirom. Jaje i sitan sir treba da budu na sobnoj temperaturi.

Maslac, 150 g, takođe vadimo na sobnu temperaturu, isečemo ga na kockice i pomešamo sa brašnom.

Tako počinjemo da mesimo testo rukama i dodajemo po malo brašna u masalc i stavljamo po kašiku smese od sitnog sita.

U gotovo test ododajemo 100 g suvog grožđa i 100 g suvih šljiva, koje sitno iseckamo.

Razvučemo testo, nakon toga ga uvijamo u rolat. U pleh, obložen papriom za pečenje, stavljamo štolen i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rastopimo preostali maslac i dok je štolen još topao namažemo ga delom maslaca.

Odmah oblino posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar