Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Male posne pogačice sa ražanim brašnom i semenkama

Male posne pogačice sa ražanim brašnom i semenkama

Male posne pogačice sa ražanim brašnom i semenkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Idealne su, ne samo za post, nego i u svako doba godine - mini pogačice sa ražanim brašnom"

Potrebni sastojci

  • ražno brašno - 200 g
  • pirinčano brašno - 100 g
  • brašno - 250 g, belo
  • skrob od krompira - 50 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • seme suncokteta - 120 g, oljušteno
  • so - 1/2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/2 supene kašike
  • sirće - 1 supena kašika
  • voda - mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte sve vrste brašna u posudu. Dodajte ulje, so, šećer, seme suncokreta, kukuruzni skrob i sodu, prethodno pomešanu sa sirćetom.

Mešajte i dodajte mlaku vodu /oko 1 šolju/.

Zamesite testo. Testo je gotovo kad prestane da se lepi po rukama i da se napravi lopta.

Pokrijte testo najlonskom folijom i ostavite na oko 20 minuta na toplom.

Podelite testo na 12 loptica.

Svaku pritisnite dlanovima i oblikujte pogačice. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje, koji ste namazali sa malo ulja.

Pritisnite svaku pogačicu viljuškom. Ostavite ih ponovo oko 20 minuta na toplom.

Pecite ih u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju braonkastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: