Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa celim kruškama i Limončelom

Kolač sa celim kruškama i Limončelom

Galya VasilevaGalya Vasileva
Početnik
16264
Kolač sa celim kruškama i Limončelom
Fotografije: Galya Vasileva
1 / 5
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Inače ne delimo Limončelo ni sa kim, ali za ovaj kolač sa celim kruškama smo napravili izuzetak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećerr - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limončelo - 20 ml, domaći
  • cimet - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu
  • kruške - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo žumanca, šećer, vanilin šećer i maslac - malo ugrejan. U njih dodajtemo kiselo mleko sa praškom za pecivo.

Uz neprestano mešanje dodajemo brašno, na kraju i belanca, umućena na sneg.

U smesu dodajemo i limončelo, koji daje odličan miris. Od ove smese odvajamo jednu četvrtinu u koju dodajemo 2 supene kašike brašna i cimet. Treba da dobijemo retko testo.

Namažemo kalup za kuglof uljem, dno i ivce i posipamo brašnom. Po dno razvučemo retko testo sa cimetom i stavljamo kruške, oljuštene i očišćene od semenki - ispravljene.

Oko njih pažljivo sipamo preostalu smesu i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu. Pečemo na 170 stepeni 40 minuta.

Kad izvadimo iz rerne posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: