Način pripreme
Kruške treba da su male, da bi stale u sočni čokoladni kolač!
Oljuštite ih i očistite od semenki. Ostavite ih sa drškama.
U malu šerpu sipajte vino, dodajte malo parče cimet, vanilu i šećer.
Stavite kruške ispravljene, nema veze što ih tečnost ne prekriva. Poklopite posudu i stavite na ringlu. Kuvajte voće 7-8 minuta, nakon toga izvadite na kuhinjski ubrus da se ocede i ohlade.
U posudu razbijte jaja. Dodajte dve vrste šećera i umutite u penu. U brašno dodajte kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Prosejte i dodjte u porcijama u umućena jaja.
Podmažite i brašnom pospite kalup veličine 22 cm sa prstenom koji se skida. Sipajte spremljenu smesu, zaravnajte i poređajte kruške drškama na gore, pritiskajući ih blago da potonu.
Ispecite kolač sa kruškama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Probajte drvenim ražnjićem da li je gotovo.
Gotov kolač sa kakaom i celim kruškama ohladite na rešetki!
Nek vam je slatko!