Način pripreme
Pile se očisti i opere vodom. Stavite pile u duboku posudu. Prelijte pile belim vinom i povremeno okrećite celo pile u posudi tako da meso bude u vinu.
Posuda se ostavi u frižideru sat i po. U posudu stavite suve začine, pa ulje i otopljeni kravlji maslac i kečap. Kratko promešati.
Dobijenom mešavinom začina utrljajte piletinu spolja i iznutra. Ako je potrebno, možete dodati još začina za piletinu.
Vratite pile u posudu sa vinom u frižider još najmanje pola sata. Stavite mariniranu piletinu sa gudima na dole i vino u pleh.
Stavite foliju i pecite piletinu u rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 20 minuta. Zatim sklonite foliju i okrenite pile.
Kašikom uzmite malo dobijenog sosa iz pleha i sipajte preko pileta. Možete dodatno posuti začinima. Pecite sa druge strane još 25-30 minuta na istoj temperaturi.
Pečeno pile sa belim vinom možete poslužiti uz grilovane špargle, krompir ili neki drugi omiljeni prilog.