Glazirani pileći zalogaji sa citrusima

03/01/2018
"Ukusan predlog za naše prijatelje koji obožavaju hrabre kombinacije ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • belanca - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • so
  • pomorandže - 1 komad
  • mandarine - 1 komad
  • soja sos - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso isecite na komade srednje veličine. Ja sam koristila meso od bataka. Zalogaje začinite solju.

Pomorandžu i mandarinu dobro operite i uz pomoć sprave za ljuštenje isecite ivice od kore.

Nakon toga voće dobro iscedite. Treba da dobijete oko 200 ml soka. U njega dodajte tri supene kašike isceđenog soka od limuna i soja sos.

U posudi umutite dva belanca i kukuruzni skrob. Uvaljajte zalogaje u smesu i stavite da se prže u ugrejanom ulju.

Izvadite ih i stavite na ubrus da se ocedi višak masti. Kad zalogaji budu gotovi, u tiganju ostavite veoma malo masti i u njega stavite ivice citrusa.

Kad promene boju, u njih sipajte sok od cistrusa i soja sos. Kad smesa provri vratite zalogaje u tiganj.

Kuvajte još malo, periodično mešajte da se glaziraju sa svih strana i dok se sos zgusne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti