Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene Jabuke»Pečene jabuke sa ovsenim pahuljicama i orasima

Pečene jabuke sa ovsenim pahuljicama i orasima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Pečene jabuke sa ovsenim pahuljicama i orasima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Desert koji će vam ukrasti srce"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 600 g
  • orasi - 1 šaka
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • subo grožđe - 1 šaka
  • maslac - 50 g
  • med - 40 - 50 g
  • cimet - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jabuke i izvadimo semenke. Isečemo na jednake komade.

Rasporedimo ihu posudi po izboru. Orahe sitno iseckamo i stavljamo preko jabuka, dodajemo cimet i suvo grožđe.

Rastopimo maslac sa medom u odgovarajuću posudu, dodajemo ovsene pahuljice i promešamo.

Gotovom smesom polivamo jabuke i odozgo uvijamo folijom.

Stavljamo u rernu i pečemo po želji, koliko želimo da voće bude pečeno.

Pre nego što izvadimo jabuke, skidamo foliju i prepečemo ovsene pahuljice dok ne postanu zlatne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: