Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Integralni hlepčići sa orasima i ovsenim pahuljicama

Integralni hlepčići sa orasima i ovsenim pahuljicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Integralni hlepčići sa orasima i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
02/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
19
"Zdravi integralni hlepčići, bez kojih jedno jelo ne bi bilo toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g, belo
  • brašno - 90 g, integralno
  • ovsene pahuljice - 170 g, filirane
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 25 g, živ
  • orasi - 100 g
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1 supena kašika, ravna
  • maslinovo ulje - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Istopite kvasac i šećer u vodi zagrejanoj do 37 stepeni. Ostavite da se aktivira 5-10 minuta.

2. U blenderu na sekund krupno sameljite orahe sa 20 g ovsenih pahuljica (možete koristiti i musli)

3. Prosejte brašno u posudu, pomešajte sa soli i samlevenim ovsenim pahuljicama i u sredini napravite rupu. U nju sipajte kvasac koji se aktivirao i maslinovo ulje i umesite elastično testo. Brašna se dodaje samo koliko je potrebno, kako vam se ne bi lepilo u početku.

4. Ostavite testo da odmori 15-20 minuta u razdvojte ga na otprilike 19 jednakih delova, otprilike po 60 g svaki deo. Oblikujte lopte, a posle izdužite da se dobije blago duguljast hlepčić.

5. Pripremite dve posudice - jednu s malo vode, a drugu sa ostalih 150 g finih ovsenih pahuljica ili muslija. Svaki hlebić naprskajte vodom sa svih strana pomoću silikonske četke. Nakon toga uvaljajte u ovsene pahuljice iz posudice i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, da budu na rastojanju jedan od drugog.

6. Ostavite hlebiće da nadođu, otprilike 40 minuta i posle ih ispecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni da se dobije zlatasta boja - otprilike 24-30 minuta.

7. Kada ih izvadite iz rerne, prekrijte vlažnom krpom 10 minuta.

Veoma ukusni integralni hlebići sa orasima i ovsenim pahuljicama, hrskave tvrde korice i mekane unutrašnjosti!

Koristite za sendviče, dvopeke za umake i namaze ili za svako vaše omiljeno jelo ili užinu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: