Način pripreme
1. Spremite silikonski kalup ili drugi kalup koji ima cilindričan oblik - mogu da budu glatki ili reljefni u obliku Božićnih igrački. Uključite rernu na 180 stepeni.
2. Umutite jaja sa šećerom, tako da dobijete penasti krem. Dodajte ulje, kiselu pavlaku i kozji sir i nastavite da mutite.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo direktno u smesu, blago mešajući kašikom dok ne dobijete homogeno slatko testo za kolač. Na kraju dodajte borovnicu. Ako je sveža, uvaljajte je malo u brašno, a ako nije, odmah se stavite u smesu i blago promešajte.
4. Rasporedite smesu u kalupe, ali nemojte mnogo da ih punite. Dobija se oko 10-11 komada mafina normalne veličine. Stavite kalup u zagrejanu rernu i pecite oko 20 - 25 minuta. Za to vreme pomešajte krem sir i šećer u prahu za nadev.
5. Čim se ohlade, izvadite kolačiće i isecite im gornji deo - može uzdužno ili poprečno - zavisi od kalupa. Vodite računa da im ostane cilindrični oblik.
Malo produbite unutrašnjost i napunite je kremom, a zatim vratite poklopčić koji ste isekli.
6- Posipajte šećerom u prahu i ukrasite po želji.
Uživajte!