Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ravioli sa nadevom od rikote

Ravioli sa nadevom od rikote

Ravioli sa nadevom od rikote
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Ravioli sa nadevom od rikote - definitivno želimo da probamo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • za raviole
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 200 g
  • za nadev
  • losos - 200 g
  • rikota - 100 g
  • so
  • crni biber
  • Za sos
  • kravlji maslac - 10 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • praziluk - 1 komad
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • mladi luk - pera, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite testo od dva jaja i brašna. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na pola sata.

Napravite nadev, tako što prvo dobro operete lososa. Možete da ga iskidate na sitno i blago da propržite ili celog da ga spremite na pari (lično ja sam napravila na pari, da riba ne bi bila mnogo masna).

Očistite od kostiju i sitno iseckajte. Pomešajte u posudi ribu i rikotu. Stavite so, crni biber i izmešajte. Odvojte i napravite sos za to vreme.

Očistite i operite praziluk. Isecite ga kroz polovinu i isecite ga na tanke polumesece.

U tiganju istopite kravlji maslac i maslinovo ulje. Dodajte praziluk. Dobro propržite. Sipajte pavlaku, stavite prstohvat soli i kada provri, isključite.

Izvadite testo iz frižidera. Podelite na tri lopte. Svaku loptu ubacite u mašinicu za pastu po nekoliko puta (ja sam stigla do trećeg stepena i tu mi se učinilo da je debljina savršena).

Na kalupe za ravioli stavite jedan list, rasporedite nadev i zatvorite drugim listom. Krajeve prođite oklagijom i izvadite gotove raviole iz kalupa.

U šerpi sa vrelom i posoljenom vodom skuvajte raviole. Oni su gotovi čim isplivaju na površinu, što će reći 2-3 minute.

U tanjir stavite na dno malo sosa, odozgo poređajte nekoliko komada raviola, a vrh pospite perima luka.

Ravioli sa nadevom od rikote su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: