Način pripreme
U šerpu zahrejte malo maslinovog ulja i 1 kašiku maslaca, zajedno sa 2 čena belog luka. Kada se ulje zagreje, izvadite čenove belog luka i dodajte tikvice, koje ste iseckali na kockice.
Dolijte 1 šolju vode i dodajte so. Dinstajte 10-15 minuta, mešajući s vremena na vreme. Nakon toga dodajte tegle sa paradajzom i masline.
Ostrige očistite i operite (na leđnom delu ima vena, koja se takođe čisti). Isecite na male kolutiće, dodajte smesi i nakon 5 minuta je sos gotov.
U šerpu sipajte 2/3 vode da proključa. Dodajte špagete i kuvajte 10 minuta sa 2-3 kašike maslinovog ulja. Ocedite, operite hladnom vodom i pomešajte sa malo maslinovog ulja. MOžete ih dodati sosu.
Jelo možete garnirati svežim bosiljkom ili rendanim kačkavaljem.