Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Mus od jabuke sa želeom od kaktusa

Mus od jabuke sa želeom od kaktusa

Mus od jabuke sa želeom od kaktusa
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Egzotičan, neverovatan i veoma veoma ukusan! Ne propustite priliku da probate ovaj mus od jabuke"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1300 g
  • med - 2 kašike
  • žele od kaktusa
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke /odvojite 2 jabuke/ i očistite semenke. Isecite ih na komade, stavite u odgovarajuću posudu za varenje i prelijte vodom. Skuvajte ih, da omekšaju.

Ocedite ih od vode i ispasirajte. Procedite ih kroz sito i vratite u posudu za kuvanje. Dodajte cimet, đumbir i med. Kuvajte, dok se smesa ne zgusne.

Ohladite.

Očistite dve jabuke i isecite ih na kriške. Stavite ih u posudu, pa na ringlu, zatim dodajte smeđi šećer i karamelizujte ih.

U odgovarajuće činije za serviranje stavite na dno prvo žele od kaktusa, zatim mus od jabuke i na kraju karamelizovane jabuke i kašičicu želea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: