Način pripreme
Kvasac rastvorite u toplom mleku zajedno sa šećerom i 3 kašike brašna. Neka odstoji na toplom da naraste. U brašnu napravite udubljenje i dodajte ostale sastojke, a zatim i kvasac koji je narastao. Zamesite meko i elastično testo, pa ga ostavite 30 minuta da naraste.
Kada je gotovo, razvijte koru debljine 1 cm i modlom širine 10 cm ili čašom isecite krofne. Pokrijte ih čistom krpom i ostavite ponovo da narastu nekih 30 minuta.
Tiganj sa oko dva prsta ulja stavite na ringlu, na umerenu temperaturu i počnite da pržite, tako što spuštate krofne u ulje, i spuštajte u tiganj prvo na stranu na suprotnoj od one na kojoj su ležale krofne.
Izvadite ih na kuhinjski ubrus, da se suvišna masnoća upije.
Gotovoe krofne napunite želeom od jagoda pomoću velikog šprica. Poređajte ih u odgovarajući tanjir i posipajte šećerom u prahu.