Način pripreme
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, a žumance odvojite od belanaca. Žumanca pomešajte sa mlekom, šećerom i otopljenim maslacem. Dodajte brašno.
Belanca sa solju umutite u sneg i dodajte ih testu. U tepsiju, koju ste obloili papirom za pečenje i porpskali vodom, isipajte tanak sloj testa.
Pecite 25 minuta na 180 stepeni. Izvadite i ohladite. Čašama različite veličine isecite krugove. Napravite glazuru, tako što u različitim činijama pomešate pola kašičice soka od limuna sa sokom od šargarepe, sokom od peršuna i sokom od cvekle.
U svaku činijicu dodajte šećer u prahu i promešajte. Keksiće premažite glazurom i u sredinu ih probodite čačkalicom, tako da podsećaju na dugmad. Keksiće poređajte u tepsiju i ostavite 2 sata u frižider.