Keksići - dugmići

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Keksići - dugmići
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
25
"Stavite keksiće u frižider i stražarite - to je jedini način da ih sačuvate"

Potrebni sastojci

  • za glazuru
  • sok od cvekle - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 300 g
  • sok od šargarepe - 1/2 šolje
  • sok od peršuna - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 i 1/2 kašike
  • za testo
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 20 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 30 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, a žumance odvojite od belanaca. Žumanca pomešajte sa mlekom, šećerom i otopljenim maslacem. Dodajte brašno.

Belanca sa solju umutite u sneg i dodajte ih testu. U tepsiju, koju ste obloili papirom za pečenje i porpskali vodom, isipajte tanak sloj testa.

Pecite 25 minuta na 180 stepeni. Izvadite i ohladite. Čašama različite veličine isecite krugove. Napravite glazuru, tako što u različitim činijama pomešate pola kašičice soka od limuna sa sokom od šargarepe, sokom od peršuna i sokom od cvekle.

U svaku činijicu dodajte šećer u prahu i promešajte. Keksiće premažite glazurom i u sredinu ih probodite čačkalicom, tako da podsećaju na dugmad. Keksiće poređajte u tepsiju i ostavite 2 sata u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: