Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Aromatični punjeni kolač sa limunadom

Aromatični punjeni kolač sa limunadom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244698133
Aromatični punjeni kolač sa limunadom
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 5
15/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Neverovatno ukusno! Mi stavljamo kafu, je l stižete?"

Potrebni sastojci

  • za kolač
  • gazirani napitak - 2 šolje, limunada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 2/3 šolje
  • limun - 1 komad, samo kora
  • pomorandža - 1 komad, samo pola kore
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - po potrebi
  • ulje - za pleh
  • brašno - za pleh
  • za nadev
  • slatko - 150 g, od celih trešanja
  • belanca - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za kolač:

U činiji pomešajte i promešajte namirnice sledećim redosledom - ulje, šećer, kora pomorandže, kora limuna, limunada, malo brašna, soda; promešajte i nastavite da dodajete brašno dok ne dobijete meku smesu za kolač.

Isipajte smesu u nauljani i nabrašnjeni pleh i pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata.

Kada se kolač ispeče, izokrenite ga u odgovarajuću posudu i ostavite da se skroz ohladi.

Za to vreme napravite krem od belanaca. U šerpu ili tiganj stavite šećer da se karamelizuje i umutite belanca u čvrst sneg.

Kada se šećer karamelizuje, isipajte ga u tankom mlazu u posudu sa belancima, dok sve vreme mutite miskerom. Krem je gotov.

Kad se kolač ohladi, isecite ga nožem i uklonite gornji deo (prebacite ga u drugu posudu), zatim ga izdubite, rasporedite slatko, preko rasporedite krem od belanca (ostavite 1-2 kašike za dekoraciju) i vratite nazad gornji deo kolača, koji ste izrezali.

Posipajte preko šećer u prahu i ukrasite preostalim kremom i kriškama pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: