Način pripreme
Za kolač:
U činiji pomešajte i promešajte namirnice sledećim redosledom - ulje, šećer, kora pomorandže, kora limuna, limunada, malo brašna, soda; promešajte i nastavite da dodajete brašno dok ne dobijete meku smesu za kolač.
Isipajte smesu u nauljani i nabrašnjeni pleh i pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata.
Kada se kolač ispeče, izokrenite ga u odgovarajuću posudu i ostavite da se skroz ohladi.
Za to vreme napravite krem od belanaca. U šerpu ili tiganj stavite šećer da se karamelizuje i umutite belanca u čvrst sneg.
Kada se šećer karamelizuje, isipajte ga u tankom mlazu u posudu sa belancima, dok sve vreme mutite miskerom. Krem je gotov.
Kad se kolač ohladi, isecite ga nožem i uklonite gornji deo (prebacite ga u drugu posudu), zatim ga izdubite, rasporedite slatko, preko rasporedite krem od belanca (ostavite 1-2 kašike za dekoraciju) i vratite nazad gornji deo kolača, koji ste izrezali.
Posipajte preko šećer u prahu i ukrasite preostalim kremom i kriškama pomorandže.