Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Aromatični punjeni krompir

Aromatični punjeni krompir

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Aromatični punjeni krompir
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Veliki aromatični punjeni krompir sa prelepim majonezom sa belim lukom ....mmmm"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, veliki
  • Za punjenje
  • maslac - 30 g
  • kiseli krastavci - 4 komada
  • sir - 100 g
  • majonez sa belim lukom - 200 g
  • mirođija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operite i osušite i, tako ceo i neoljušten, stavite u rernu da se peče na 200 stepeni 60 minuta.

Za punjenje sitno iseckajte krastavce i narendajte sir.

Počnite da punite krompir dok je vruć.

Vrhom noža prepolovite krompir po dužini.

Kašikom pažljivo izdubite unutrašnjost oko kore i nežno izgnječite da napravite pire.

Dodajte maslac i promešajte. Zatim dodajte komade krastavca i pokrijte sirom.

Na kraju prelijte majonezom sa belim lukom bez jaja. Po želji možete posuti svežom mirođijom.

Ako nemate majonez sa belim lukom, dodajte 1 kašičicu belog luka u prahu u univerzalni majonez. Ukus će biti još bolji.

Nemojte dodavati so. Sir, kiseli krastavci i majonez su dovoljno slani za punjeni krompir.

Punjeni krompir poslužite dok je topao.

Prijatno sa mojim aromatičnim punjenim krompirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: