Način pripreme
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Pomoću miksera u suvoj posuzdi umutite jaja zajedno sa šećerom otprilike 5-6 minuta u sipkastu smesu.
Dodajte ulje i limunadu mešajući rukom drvenom kašikom.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Malo po malo dodajte brašno u smesu od jaja, mešajući.
Obavezno izmešajte drvenom kašikom i dodajte brašno po malo po malo kako bi smesa mogla da upije brašno.
Dodajte borovnice i vaniluz lagano ih mešajući.
Blago nauljite kalup za pečenje uljem i posipte brašnom. Pažljivo sipajte polovinu smese koju ravnomerno rasporedite, u ostalu polovinu dodajte kakao i ponovo izmešajte.
Sipajte smesu od kakaom u kalup i pecit6e u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 30-35 minuta dok voćni kolač ne dobije zlatkastu boju, a kada ga probušite čačkalicom za zube ona izlazi suva.
Kada je kolač sa limunadom i borovnicama gotov, pospite šećerom u prahu po želji.