Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Bakini kolačići sa ratlukom

Bakini kolačići sa ratlukom

TrayanaTrayana
Početnik
3
Bakini kolačići sa ratlukom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nema ništa lepše od bakinih đakonija. Evo i jednog bakinog recepta, koji vraća lepe uspomene mnogima"

Potrebni sastojci

  • mast - 2 šolje, otopljena
  • gazirana voda - 1 komad, 250 g
  • soda - 1 kesica
  • orasi - 1 šolja, celi
  • šećer u prahu - 200 g
  • brašno - 1 kg, za meko testo, može i malo više
  • ratluk - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Otopite mast, dodajte sodu, vodu i brašno, pa zamesite meko testo. Podelite ga na lopte i svaku razvijte u okruglu koru.

Isecite trouglove, a u sredinu svakog trougla stavite komadić ratluka i preko njega orah. Čvrsto uvijte u kiflicu.

Pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni. Dok su još vruće, posipajte ih šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: