Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa kupusom i pirinčem

Svinjetina sa kupusom i pirinčem

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Svinjetina sa kupusom i pirinčem
Fotografije: Natalia Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svinjetina sa kupusom, ko još može da odoli? I dok mi jedemo, vi zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • kupus - 1 glavica, mala
  • pirinač - 3/4 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • čubar - po želji
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komade i ispržite ga u malo ulja. Kupus sitno iseckajte i prodinstajte ga sa 1/2 šolje ulja i 1/2 vruće vode, dok ne omekša. Posebno propržite iseckanu glavicu luka sa 1/2 šoljice ulja. Dodajte pirinač i takođe za propržite, mešajući sve vreme.

Sklonite pirinač sa vatre i dodajte alevu papriku, biber i čubar po želji. U velikoj šerpi pomešajte kupus, pirinač i svinjetinu. Promešajte, pa sipajte 3 šolje vruće vode i vratite na ringlu da se kuva oko 10 minuta.

Prebacite sve u veliku tepsiju i stavite da se peče dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: