Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem u krok potu

Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem u krok potu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem u krok potu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Gde moderne tehnologije u kuvanju sreću naše tradicionalne seoske gozbe"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • kiseli kupus - 1 komad, srednja glavica
  • aleva paprika - 2 kašike
  • pirinač - 1/2 šolje
  • mast - 3 kašike
  • biber - mleveni, za posipanje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na krupne parčiće.

U tiganj stavljamo mast i nakon što se zagreje zapečemo meso.

Izvadimo ga i u istom tiganju zapržimo isečen kupus, nakon čega dodajemo i pirinač.

U kiseli kupis sa pirinčem dodajmo i alevu papriku.

Pržimo oko 10 minuta, nakon toga prebacujemo u krok pot.

U njega dodajemo i meso, pritiskamo porcije, tako da se prekriju samim kupusom.

Dodajemo dve šolje smes od vode i čorbe od kupusa.

Uključujemo uređaj na prvi stepen 7 sata ili na drugi stepen 3 sata.

Serviramo svinjetinu sa kiselim kupusom i pirinčem u krok potu, odozgo posipajući mlevenim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: