Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem

Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Klasika je ova svinjetina sa kiselim kupusom i pirinčem - fantastično je ukusna"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 - 600 g
  • kiseli kupus - 1/2 glavice kupusa
  • pirinač - 200 - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - opciono
  • biber
  • origano
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oceđeni kiseli kupus, šargarepu i luk iseckajte. Upržite luk i šargarepu, pa dodajte naseckano meso.

Kada je svinjetina pržena, dodajte kupus, sipajte oko 2 šolje vruće vode. Kada kupus omekša, dodajte očišćeni i oprani pirinač.

Kada pirinač nabubri, dodajte alevu papriku, biber i ljutu alevu papriku, čubar, origano i so. Sve sipajte u tepsiju i pecite dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: