Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa senfom i medom u tepsiji

Šnicle sa senfom i medom u tepsiji

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Šnicle sa senfom i medom u tepsiji
Fotografije: Petya Aleksandrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ne možete samo šnicle da se bace u tepsiju i da očekujete dobre rezultate. Njima je potrebna marinada i strpljenje"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada, od vrata, sa kostima
  • senf - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • soja sos - 30 ml
  • kumin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • crno vino - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite meso u tepsiju, tako da poređate šnicle jednu do druge, ali nemojte da ih poklopite.

U činiji pomešajte sve ostale sastojke i začine. Promešajte i dobijenom smesom prelijte šnicle.

Stavite plastičnu foliju i stavite u frižider na 3 sata da se meso marinira.

Izvadite meso i neka odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pokrijte meso aluminijumskom folijom i stavite da se peče 50 minuta.

Izvadite tepsiju, sklonite foliju i vratite u rernu da se zapeče još 15 - 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: