Rebarca sa medom i senfom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Rebarca sa medom i senfom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Spremite ova neverovatno ukusna rebarca sa medom i senfom, a vaši prijatelji će doći i samI!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, rebarca
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • med - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • crveno vino - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • kari - 2 prstohvata
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomeša se marinada od nabrojanih sastojaka. Njom se prelivaju rebarca, a ona se ne razdvajaju, već se sačuva celo veliko parče.

Ono se ostavlja da se natopi u marinadi dva sata, a dobro je da se posuda poklopi i da se stavi u frižider. Posle se meso izvadi, da opusti nekoliko minuta na sobnoj temeraturi.

Prebacuje se u posudu za pečenje i odozgo se sipa marinada. Jelo se peče u jakoj rerni dok rebarca ne dobiju prijatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: