Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska rebra sa senfom i medom

Svinjska rebra sa senfom i medom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
4924296
Svinjska rebra sa senfom i medom
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"A koje vino vi volite uz svinjska rebarca?"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 do 700 g
  • so - 1 k.k.
  • biber - po potrebi
  • biljni zacin - 1 k.k.
  • senf - 2 k.k.
  • med - 2 k.k.
  • mast - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra malo zaseći duž kostiju. Posoliti namazati senfom. Posuti biljnim začinom i biberom.

U tepsiju staviti malo masti. Prekriti meso folijom i peći u rerni 200 stepeni oko sat vremena.

Pred kraj pečenja skiniti foliju i meso namazati medom. Vratiti još malo u rernu.

Po želji staviti i krompir da se zapeče sa mesom. Meso je fino mekano sa sjajnom glazurom.

Svinjska rebra sa senfom i medom servirati sa salatom. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: