Način pripreme
Očistite spanać i sitno ga isecite, izmrvite sir. U kaserolu stavite maslinovo ulje i maslac i ugrejte na vatru. U posudi umutite jaja, stavite sveže mleko, kiselo mleko, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Okrugao pleh, prečnika 36 cm, namažite sa malo masnoće. Uzmite jednu koru, pospite je sa malo masti, stavite mlečni nadev i rasporedite ga, preko nejga stavite drugu koru, namažite je smesom i pospite spanaćem i sirom.
Uvijte kore u rolat i stavite u pleh, uvijte u oblik puža.
Sa preostalim korama uradite na isti način, jednu koru namažite masnoćom i sa malo smese, poklopite drugom korom, namažite smesom i pospite spanaćem i sirom. Uvijte oko one u plehu.
Preostalu smesu rasporedite odozgo preko poređanih kora. Stavite u rernu i pecite na 170 stepeni dok ne porumeni, oko 45 minuta. Servirajte sa kašikom domaćeg kiselog mleka.