Način pripreme
Od sastojaka za testo umesiti sipko testo. Moguće da će trebati kašika dve mleka. Kad se testo lepo sjedini malo staviti da se ohladi u frižider. Tako će se testo lakše razviti.
Testo deliti na dva dela. Razviti koru veličine pleha. To je 20×30 cm. Tepsiju tanko namastiti, ali i nije potrevno jer u testo ima dosta masnoće.
Staviti prvi deo testa u tepsiju, potom na testo ređati višnje. Posuti ih grizom i po potrebi šećerom. Ako su višnje slatke nema potreba.
Drugi deo testa takođe razviti na veličinu pleha. Testom prekriti višnje. Ako se testo pokida samo se malo rukom spoje delovi. Tokom pečenja će se testo izravnati. Na par mesta viljuškom probosti testo. Po želji posuti smedjim šećerom, ali to može izostati.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći pitu sa višnjama oko 30 minuta. Kad se ispeče, ostaviti da se bakina pita skroz ohladi u tepsiji.
Bakinu pitu sa višnjama seći na kocke i poslužiti.