Pikantne svinjske uši sa soja sosom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
18/01/2018
"Ovaj recept je samo za prave ljubitelje! Ove svinjske uši sa soja sosom su prava klasika bugarske kuhinje "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 300 g
  • soja sos - 3 - 4 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • univerzalni začin - za roštilj
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite uši i kuvajte ih u dobro zatvorenoj šerpi, dok ne omekšaju. Pomoću makaza ih isecite na tanke trake.

Prelijte ih soja sosom i propržite ih u ulju, dok ne dobiju braonkastu boju.

Pre nego što ih sklonite sa vatre, dodajte im začine i biber. Poslužite ih sa limunom.

Ako bude potrebe, posolite ih (sos i soja sos imaju dovoljno soli).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar