Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pikantne svinjske uši u tiganju

Pikantne svinjske uši u tiganju

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pikantne svinjske uši u tiganju
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
6 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
46 min.
Porcije
2
"Bombastične pikantne svinjske uši pržene u tiganju koje idu uz puno piva i dobro društvo"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 6 zrna
  • ulje - 3 kašike
  • za sos
  • kečap - 8 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika, svetli
  • soja sos - 1 kašika, tamni
  • sirće - 2 kašike, pirinač / jabuka
  • skrob - 1 kašičica
  • voda - 2 kašike, hladna
  • biber - po ukusu
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svinjske uši i stavite u lonac sa vodom na šporetu.

Posolite i dodajte nekoliko zrna bibera i kuvajte dok ne omekšaju.

Kada su spremne, izvadite ih, ocedite i lagano osušite.

Isecite ih na tanke trake.

Zgnječite čen belog luka u pastu.

Napravite sos tako što ćete sastojke staviti u posudu i sve mešati dok se ne ujednači i dok ne dobijete sos.

U tiganju na šporetu zagrejte ulje, stavite trake od ušiju i pržite 2 minuta.

Sipajte sos i dobro promešajte da se upije i zalepi za uši.

Pikantno meze kuvajte 3 minuta, neprestano mešajući.

Sklonite sa vatre i poslužite toplo posuto sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: