Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Svinjske grudi sa pirinčem i soja sosom

Svinjske grudi sa pirinčem i soja sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Svinjske grudi sa pirinčem i soja sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Đakonija za celu porodicu - svinjske grudi sa pirinčem i ukusan soja sos kao sjajan dodatak jelu"

Potrebni sastojci

  • svinske grudi - 270 - 300 g
  • pirinač - 260 g
  • soja sos - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • ulje - 7 - 8 kašika
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kada vam se jede nešto što će da vas zasiti probajte svinjske grudi sa pirinčem i soja sosom.

1. Isecite svinjske grudi na dugačko i nakon toga na krupne kocke. Marinirajte ih u kašiki soja sosa, šećera, bibera i kašiki-dve ulja.

Tako treba da odstoje nekoliko sati u frižideru.

2. Iseckajte luk i zapržite ga u preostalom ulju dok ne omekša, tada dodajte šargarepe, isečene na sitno. Nakon što počnu da dobijaju boju, stavite meso, peršun i još dva kašike soja sosa. Mešajte minut-dva.

3. Sipajte pirinač i zapržite i njega sa svim ostalim.

Prebacite u posudu za pečenje, sipajte vodu u proporciji 2.5 ili 3:1 u zavisnosti od marke i vrste, koji koristite (konsultujte se sa uputstvom na pakovanju).

Ako je potrebno dodajte malo soli.

4. Pecite jelo sa pirinčem u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok tečnost ne upije pirinač oko 25-30 minuta.

Ostaje vam samo da uživate u ovoj klasici od svinjetine sa pirinčem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: