Aromatična pečena svinjetina sa medom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
18/01/2018
"Predstavljamo vam jedan bogat i aromatičan recept. Jelo je mnogo ukusno i sa odličnom kombinacijom aroma. Perfektno za vašu trpezu"
Priprema10 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano627
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski šol - 700 g
  • med - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za marinadu
  • soja sos - 4 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • rakija - 1 kašika
  • so
  • biber - po želji
  • univerzalni začin - 1 kašika, za roštilj
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sastojke za marinadu. Meso isecite na šnicle i stavite ga u činiju. Zatim ga stavite u frižider da se marinira 2 sata.

U tepsiju stavite meso, isipajte marinadu, ako je ostala, stavite aluminijumsku foliju i dinstajte meso u rerni oko 60 minuta na 180 stepen.

U drugu činiju stavite tečni med i pomešajte ga sa maslinovim uljem.

Izvadite tepsiju iz rerne, sklonite foliju i četkicom premažite medom svako parče mesa.

Ponovo vratite u rernu da se zapeče oko 15 minuta, ali ga nemojte pokrivati, pa neka se peče dok šnicle ne dobiju braonkastu boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar