Način pripreme
Očistite pirinač i stavite ga u cediljku, operite ga tekućom, hladnom vodom dok voda ispod ne postane providna. Stavite ga u šerpu sa četiti čaše bujona i maslinovim uljem. Stavite na vatru i ostavite da vri poklopljen, na visokoj temperaturi 9 minuta, nemojte otvarati i mešati.
Smanjite vatru na umernu i kuvajte još 2 minuta, na kraju isključite ringu i ostavite da stoji na ringli još dva minuta. Skinite šerpu i ostavite je sa strane 20 minuta, nemojte otvarati poklopac, tako će se pirinač dokuvati na pari.
Namažite kalup za tortu ili za kuglof sa malo maslinovog ulja. Podelite pirnač na pola, jedan deo ostavite beo i stavite ga na dno kalupa. Preko pirinča stavite kriške sira i paradajz.
Drugu polovinu pirinča začinite kurkumom i biberom i stavite u kalup, pokrijte paradajz i sir. Dobro pritisnite pirinač rukama, tako da se dobro spoji. Ostavite ga u frižideru da se stegne nekoliko sati, nakon toga ga izvadite i okrenite na tanjir.
Ovako pripremljen pirinač možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Na ovaj način možete na pripremite i u kalupima i da servirate posebno.