Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Prilog sa dinstanim prokeljom

Prilog sa dinstanim prokeljom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Prilog sa dinstanim prokeljom
Fotografije: Petya Konova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Ukusan prilog od povrća koji možete poslužiti uz roštilj ili ribu!"

Potrebni sastojci

  • prokelj - 1 kg
  • šargarepa - 300 g, bejbi
  • grašak - 4 kašike iz konzerve
  • kukuruz - 5 kašika. iz konzerve
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • beli luk - 1 kašika u prahu
  • mirođija - 2 kašičice, suva
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prokelj i šargarepa se operu i očiste. U šerpi prokuvati 2 litra vode i dodati prvo samo glavice prokelja, a zatim šargarepu.

Proizvodi se ostave da se kuvaju deset minuta, nakon čega se vade i operu hladnom vodom. U dubokoj šerpi zagrejte ulje i dodajte šargarepu i povrće.

Posuda se poklopi i povrće se dinsta 6-7 minuta. Dodajte kukuruz i grašak i dobro promešajte.

Na kraju dodajte sve začine i ostavite da se jelo krčka još 3-4 minuta. Dobijeno jelo od povrća može se poslužiti kao prilog jelima sa roštilja ili posnim jelima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: