Torta Medovik sa keksom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Torta Medovik sa keksom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Ništa tako ne govori Dobro jutro, kao parče ove neverovatno ukusne medovik torte sa keksom"

Potrebni sastojci

  • keks - 380 g, petit beurre, med i maslac
  • za fil
  • maslac - 85 g
  • med - 1 supena kašika
  • pavlaka - 800 g, kisela
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • krem sir - 250 g
  • za premazivanje
  • slatko - 1 teglica, od borovnica
  • za dekoraciju
  • borovnice - ili maline
* merne jedinice

Način pripreme

Ova torta bude veoma brzo i veoma je ukusna, da bi vam bilo lakše da ređate biće vam potrebni kockcasti keksići, ali možete da poređate u pleh i okrugle.

Napravite krem tako što stavite maslac i šećer u duboku posudu, mutite dok ne dobijte homogenu smesu i stavite med i krem sir, ponovo umutite tako da se dobro pomeša. Na kraju dodajte pavlaku, mešajte kašikom pažljivo da smesa ne postane vode. Stavite krem u frižider na 15 minuta.

Uzmite veliki i ravan pravougaoni pleh, stavite papir za pečenje i stavite malo krema i rasporedite ga. Tako se keks prilikom ređanjaneće pomerati i biće vam lakše.

Poređajte prvi red keksa jedan do drugog u željeu dužinu, ja sam koristila 16 komada u redu. Odozgo stavite deo krema, rasporedite ga da dobijete 4 reda, pospite delom slatka od borovnica, ravnomerno rasporedite preko krema i ponovo pokrijte keksom.

Nakon toga ponovo krem, slatko i tako do kraja, poslednji red je samo krem. Poravnajte tortu sa svih strana. Izlomite nekoliko keksića i pospite tortu odozgo i sa strane, ukrasite borovnicama, ja nisam imala, pa sam stavila maline.

Ostavite u frižideru na 12 sati da se ohladi i stegne, tek onda isecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: