Način pripreme
Medene kore se veoma pažljivo vade iz kutije da se ne bi polomile.
Stavljaju se u plitku tepsiju tako što se dele.
Zagreju se 3 minute u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon čega se vade i ostavljaju se da se ohlade.
U posudu se sipa kisela pavlaka.
Dodaje se kuvano kondenzovano mleko za torte uz neprestano mešanje.
Na kraju se dodaje vanilin šećer.
Krem za tortu se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Orasi se samelju u secku.
Na poslužavnik za tortu se stavlja prva kora.
Odozgo se premazuje kremom.
Nakon toga se ređa druga i sledeće kore, tako što se između njih premazuje kremom.
Na kraju medena torta se premazuje veoma dobro odozgo i sa strane kremom.
Posipa se mlevenim orasima.
Ruska torta se ostavlja da odstoji 2 sata na sobnoj temperaturi, nakon čega se konzumira.
Torta Medovik sa originalnim kremom - neodoljivo iskušenje.