Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa kačkavaljem

Pita sa kačkavaljem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pita sa kačkavaljem
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Toplo vam preporučujemo ovu pitu - mekana, veoma ukusna i sa izazovnim kačkavaljem, koji se topi"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 100 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • prašak za pecivo - 15 g
  • sveže mleko - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u posudi, stavite kiselo mleko, prašak za pecivo, izmrvite sir i izrendajte kačkavalj. Promešajte i sipajte sveže mleko. Rastopite maslac, namažite pleh sa jednom kašikom maslaca.

Uzmite jednu koru, stavite je u pleh, namažite je maslacem, dodajte drugu koru preko i nju namažite maslacem. Od ostalih kora uzimajte po jednu, gnječite je rukama, potopite u smesu i stavite u pleh. Uradite tako sa svim korama - gnječite, potapate u smesu i ređate u pleh.

Važno je da kora potpuno bude natopljena smesom. Malo ćete se isprljati, ali definitivno vredi.

Preostalu smesu sipajte odozgo i prelijte preostalim maslacem. Stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni oko 35 minuta, dok pita ne dobije zlatnu i lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: