Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita u tiganju»Pita sa kačkavaljem u tiganju

Pita sa kačkavaljem u tiganju

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pita sa kačkavaljem u tiganju
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Sa kiselim mlekom još više će vam se osladiti ova pita sa kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kačkavalj - 50 grama
  • kore za pirtu - 8 finih
  • jaja - 2 komada
  • sir - 70 grama
  • ulje - 1/2 šolje
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja zajedno sa uljem i mlekom.

Nauljite dno i zidove tiganja maslacem. Stavite jedan naspram drugog dva lista kora, a njihovi krajevi treba da vise do pola.

U sredinu tiganja stavite druga dva lista (iznječena). Sipajte polovinu smese od jaja, posipte delom izrendanog kačkavalja i izmrvljenim sirom.

Odozgo stavite izgužvane dve druge kore. Ponovo sipajte smesu od jaja (sačuvajte malo), sipajte sir i kačkavalj.

Zavežite s poslednja dva lista kora i sipajte ostalu smesu od jaja. Uhvatite krajeve koji vise i uvijte pitu.

Stavite tiganj na uemreno zagrejanu ringlu i pecite dok se ne dobije apetitna boja. Pomoću tanjira okrenite i ponovo podmažite tiganj.

Gotova pita u tiganju se servira topla.

Pita sa kačkavaljem u tiganju je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: