Način pripreme
Razbijte jaja i umutite ih zajedno sa šećerom na penu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kiselo mleko. Pomešajte ostale sastojke i dodajte ih u smesu. Pažljivo mešajte dok ne dobijete glatko testo za kolač.
Ispecite jednu koru. Ostavite je da se ohladi i isecite horizntalno, da se dobiju dve kore. Oblikujte sa strane, tako što nožem isećete neravnine.
Napravite puding i pavlaku prema uputstvu na pakovajnu. Namažite prvu koru filom. Pospite tečnom čokoladom.
Stavite komadiće isečaka od kore. Namažite pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovo pokrijte pavlakom.
Čokoladnu tortu ukrasite rendanom čokoladom i listićima badema.
Dekorišite čokoladnim jajima i šećernim cvetićima.
Praznična uskršnja torta je gotova.