Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Praznična kolač-torta

Praznična kolač-torta

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3712k233
Praznična kolač-torta
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
12/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Ovo nije običan kolač - ovo je prava ukusna bomba koja će vas veoma prijatno iznenaditi"

Potrebni sastojci

  • za kolač
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1.5 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2.5 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • za krem
  • krem - 1 komad, Ole, vanila (70 g)
  • sveže mleko - 300 ml
  • želatin - 1 komad (10 g)
  • banane - 2 - 3 komada
  • pavlaka - 200 ml
  • bela čokolada - 200 g
  • fondan - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte smesu u nauljen i nabrašnjen kalup za kolač.

Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Ostavite da se ohladi. Rasecite ga na dva dela.

Izdubite jedan deo ostavljajući 1 cm sa strane.

Pripremite krem prema uputstvu (ali sa manje mleka) i dodajte želatin (prethodno potopljen u hladnoj vodi, i nakon toga istopljen na pari).

Sipajte 1/2 krema u izdubljeni deo. Poređajte cele banane i zalijte drugim delom krema. Pokrijte drugom polovinom kolača.

Zagrejte pavlaku i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ohladite, umutite i namažite kolač.

Ostavite u frižideru da se stegne. Nakon toga ga pokrijte fondanom i ukrasite prethopdno napravljenim cvetovima.

Praznična kolač-torta je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: