Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte smesu u nauljen i nabrašnjen kalup za kolač.
Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Ostavite da se ohladi. Rasecite ga na dva dela.
Izdubite jedan deo ostavljajući 1 cm sa strane.
Pripremite krem prema uputstvu (ali sa manje mleka) i dodajte želatin (prethodno potopljen u hladnoj vodi, i nakon toga istopljen na pari).
Sipajte 1/2 krema u izdubljeni deo. Poređajte cele banane i zalijte drugim delom krema. Pokrijte drugom polovinom kolača.
Zagrejte pavlaku i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ohladite, umutite i namažite kolač.
Ostavite u frižideru da se stegne. Nakon toga ga pokrijte fondanom i ukrasite prethopdno napravljenim cvetovima.
Praznična kolač-torta je gotova.