Način pripreme
Prvo ugrejte rernu na 185 stepeni. Pripremite dva pleha, prečnika 22 cm. Namažite ih maslacem ili naprskajte sprejem protiv zalepljivanja.
U odgovarajućoj velikoj posudi pomešajte suve sastojke za kore. U posebnoj posudi umutite ulje sa vanilom i jajima. Nakon toga sjedinite suve i tečne sastojke, promešajte ih dobro.
Dodajte u smesu prethodno izrendanu šargarepu, orahe i suvo grožđe. Podelite smesu u dva pleha.
Svaku koru pecite oko 30-40 minuta, proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva. Izvadite pečene kore na metalnu rešetku i ostavite sa strane dok se ne ohlade potpuno.
Uz pomoć miksera umutite maslac sa šećerom u prahu. Dodajte maskarpone i vanilu, mutite dok smesa ne postane potpuno homogena.
Sledeći korak je sastavljanje torte. Počnite sa kremom, nakon toga kora, ponovo krem, isečeni pekan, kora, krem, pekan i na kraju završite kremom. Potpuno namažite tortu kremom i ivice pospite sitno iseckanim pekanom.
Ukrasite po želji, ja sam koristila zeleni fondan, krupnije izrendan, oblikovan kao gnezdo sa čokoladnim jajima u sredini.