Domaće bombone sa voćem i čokoladom

22/01/2018
"Dočekajte goste sa domaće pripremljenim bombonama, da im pokažete koliko ih cenite, a i zato što su ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brusnice i suvo grožđe i pokrijte ih vodom, ostavite nekoliko minuta da se natope i omekšaju.

Stavite keks, orahe i kakao i blender i sve sameljite. Ako nemate blender, sve sitno iseckajte.

Prebacite suvu smesu u posudu i dodajte mleko, maslac, prethodno izlomljen rolat i med.

Ocedite borovnice i suvo grožđe, a šljive očistite i isecite sitno i sve dodajte u posudu. Promešajte rukama, gnječite sve sastojke dok ne dobijete lepljivo testo.

Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na 30 minuta da se smesa malo stegne.kaserolu

Za čokoladnu ganaš u kaserolu stavite pavlaku i ugrejte na vatri. Pre nego što provri, skinite je i u toplu pavlaku dodajte izlomljenu čokoladu. Ostavite na nekoliko minuta i nakon toga promešajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete homogenu čokoladnu smesu.

Izvadite testo iz frižidera i rukom uzmite mali deo od nje i oblikujte lopticu u obliku bombone. Tako uradite sa celim testom i napravite bombone, poređajte ih na odgovarajući veliki tanjir, nakon toga ponovo stavite u frižider na 30 minuta.

U drugi tanjir stavite musli i izmrvite ga, po želji možete koristiti kornfleks, čokoladne ili šećerne mrvice.

Kad ih oblikujete, uz pomoć viljuške uzmite svaku bombonu i potopite je u čokoladni ganaš, nakon toga ih uvaljajte ili pospite muslijem.

Ostavite gotove bombone na tanjiru i stavite ih u frižider da se stegnu nekoliko sati.

Ja nisam uspela da ih sačuvam i bile su pojedene, pre nego što su se stegle, smesa je kao za čokoladne stene i toplo vam preporučujem.

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar