Junačko pečeno meso

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Junačko pečeno meso
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
5
"Ovaj recept je samo za poznavaoce krta svinjska kolenica sa krompirima, koji se tope u ustima, zapečeno povrće i naravno ljuta paprika"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada (oko 1.4 kg)
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 150 g
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 4 čeena
  • piment - 4 zrna
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 300 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • crveno vino - 50 ml
  • čili - 1 kašičice, mleven
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte.

Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.

Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih. Povrće oljuštite i krunije isecite.

Na dno glinene đuvečare stavite dve polovine kolenice (ako su cele, stavite cele), odozgo između stavite krompir, zrna pimenta, neoljuštene čenove belog luka i vino.

Odozgo stavite druge dve polovine kolenice, preko njih stavite šargarepu i luk. SIpajte bujon, stavite prstohvat šećera i poklopie.

Pecite u rerni prvo na 200 stepeni oko 40 minuta, nakon toga smanjite na 160 i pecite 2 sata.

Na kraju skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: