Pohovani pileći bataci sa pivom i svežim začinima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/01/2018
"Kad pripremamo ovakve pohovane batake, obavezno zovemo prijatelje, koji su vegetarijaci! Samo tako možemo biti sigurni da će biti dovoljno za nas!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano491
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 10 - 12 komada, donji
  • jaja - 2 komada
  • pivo - 1 šolja
  • brašno - da se uvalja
  • so
  • ulje - za prženje
  • peršun - 3 grančice
  • mirođija - 2 grančice
  • selen - 1 grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake i pecite ih u rerni da budu polugotovi. Začinite ih solju i ostavite da se ohlade.

Dobro umutite jaja. Isecite sitno sveže začine i dodajte ih u jaja.

Sipajte pivo. Ugrejte ulje u tiganju. Potopite batake u tečnu smesu za pohovanje, posle u brašno i ponovo u tečnu smesu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Ocedite na ubrusu od masti i servirajte uz odgovarajuću salatu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar