Način pripreme
Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka. Dodajte prstohvat brašna i šećera. Prosejte brašno i dodajte kvasac i ostale sastojke. Ako je porebno dodajte još malo, dok ne zamesite meko testo. Ostavite testo da nadođe i da se udvostruči.
Za to vreme isecite meso na trakice i skuvajte ga. Oljuštite luk i dinstajte ga u masti dok ne omekša. Stavite i oceđeno meso i promešajte. Začinite solju i začinima. Ostavite da se ohladi.
Gotovo testo podelite na dve lopte. Svaku razvucite na koru, stavite je u namazane plehove i oblikujte dve pite (paja), podignite ivice. Namažite umućenim žumancem. U sredinu svakog stavite od nadeva sa mesom, ako po periferiji poređajte kriške paradajza i maslina.
Pecite u ugrejanoj rerni. Kad testo dobije zlatnu boju, razbijte po jedno jaje u sredinu i pospite rendanim kačkavaljem i suvim peršunom.
Pecite 3-4 minuta.
Prijatno!