Čoko torta

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k443
Čoko torta
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
29/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Priprema ove torte možda nije sasvim jednostavna, ali mi smo tu da vam pomognemo ... da je pojedemo"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1/2 supene kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica, u prahu
  • slatko od pomorandže - 2 supene kašike
  • za fil
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 5 supenih kašika
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • za ukras
  • tečna čokolada
  • bela čokolada 50 g
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili kore, umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, ulje, sodu, vanilu i kakao i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte slatko od pomorandže. Podelite smesu na dva dela i pecite dve kore u ugrejanom i namazanom plehu.

Napravite fil tako što u mlako mleko dodajte razmućeno brašno i šećer. Mešajte nepsrestano dok se fil ne zgusne. Pre nego što skinete sa vatre, dodajte jedno po jedno žumance.

Sastavite tortu tako što namažete kore kremom sa svih strana. Celu tortu namažite tečnom čokoladom. Ukrasite rendanom belom čokoladom i orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: