Način pripreme
Crna kora:
Umurtiti 4 belanca mikserom pa postepeno dodavati 8 kašika šećera, jednu po jednu kašiku. Na kraju mućenja smanjiti brzinu miksera i dodati 8 kašika brašna i 1 kašiku kakaa i pola praška za pecivo, peći desetak minuta na 180°C.
Bela kora:
Umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, umutiti penasto, pa dodati 8 kašika brašna i pola kesice praška za pecivo. Peći desettak minuta 180°C.
Fil:
8 žumanaca umutiti penasto pa dodati 8 kašika šećera i 1 kesicu vanilin šećera. Zatim dodati 9 kašika brašna. U šerpu skuvati 500 ml mleka, pa kad provri skloniti šerpu sa ringle pa polako umešati fil u mleku. Vratiti ga na tihu vatru, mešajući dok se ne zgusne. Staviti čokoladu sa malo margarina u posudu da se rastopi.
Dekoracija:
Umutiti šlag krem 200 g sa 300 ml mleka.
Postupak sklapanja:
Crna kora poprskana mlekom, preko nje žuti fil, pa bela kora i preko crni fil pa šlag. izrendati belu čokoladu preko šlaga.
Vaša šarena čoko-rafaelo torta je gotova.